Privacy Statement

Cineville is het collectieve filmplatform van onafhankelijke filmtheaters in Nederland, die zich verenigd hebben in Vereniging Cineville (Antwoordnummer 11689, 1000 RA Amsterdam, KVK:34316723) om filmbezoek aan kwaliteitsfilm te stimuleren. De Vereniging Cineville is wat we bedoelen als we het over “wij” of “Cineville” hebben.

In dit privacy statement leggen we uit welke gegevens we verzamelen en verwerken en wat jouw rechten zijn op dit vlak.

Wat is Cineville?

Cineville is het collectieve filmplatform van meer dan 40 onafhankelijke filmtheaters en bioscopen in Nederland. Cineville biedt onder andere de Cinevillepas aan, een filmabonnement waarvan je  hier de Algemene Voorwaarden kunt vinden, en de website www.cineville.nl, waar het gemeenschappelijke aanbod van de filmtheaters te vinden is.

Om Cinevillepashouders en andere filmliefhebbers met onze website zo goed mogelijk van dienst te zijn, verzamelen we via www.cineville.nl een aantal gebruikersgegevens. Voor de uitvoer van het filmabonnement hebben we ook (persoons-)gegevens nodig. Hieronder lees je welke gegevens we verzamelen en waarom.

Welke informatie wordt door Cineville verzameld?

Cinevillepas

Als je een Cinevillepas hebt kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de film in alle aangesloten filmtheaters. Omdat je Cinevillepas persoonsgebonden is, hebben we een aantal persoonsgegevens nodig: je postadres (zodat we weten waar we jouw pas en eventuele betalingsherinneringen of andere belangrijke post naartoe kunnen sturen), je naam, geboortedatum en pasfoto (die staan op je Cinevillepas en worden ook digitaal aan de kassamedewerker getoond - daarmee kunnen de filmtheaters controleren of je pas alleen gebruikt wordt door jou) en je betaalgegevens (zodat je elke maand automatisch het abonnementsgeld kunt voldoen).

Als je met je Cinevillepas naar de film gaat, wordt bij de toegang van het filmtheater je pas gescand. De gegevens van je bezoek (de bezochte film, de specifieke voorstelling en het filmtheater) worden vervolgens naar onze beveiligde database verstuurd. Deze gegevens worden door Cineville gebruikt om de filmtheaters en filmdistributeurs te vergoeden voor je bezoek, om jou een mooi overzicht te bieden van alle films die je hebt bezocht (je bezoekgeschiedenis vind je op cineville.nl onder je account) en om je zo gepersonaliseerde filmtips te kunnen geven.

Je gegevens worden geanonimiseerd en geaggegreerd om daarmee het pashouderbestand en het bezoekgedrag van pashouders in kaart te brengen. Alleen Cineville, filmdistributeurs en de bij Cineville aangesloten filmtheaters hebben inzicht in deze analyses. Op die manier helpen wij de filmtheaters en filmdistributeurs inzicht te geven in hun bezoekers en beter in te spelen op de wensen van het publiek.

Berichten rond je filmbezoek 

We kunnen je een berichtje sturen rond je filmbezoek, bijvoorbeeld na afloop van je bezoek of om je te informeren dat een voorstelling waarvoor je hebt gereserveerd is afgelast. Als je met je pas een reservering maakt via de website van Cineville of de website van één van de filmtheaters, kunnen we je een bericht sturen over je reservering - bijvoorbeeld wanneer je je reservering moet ophalen of hoe je kunt annuleren.

Website 

Als je een website bezoekt stuurt jouw computer automatisch een aantal gegevens naar de server. Bijvoorbeeld je IP-adres, de browser waarmee je de website bezoekt, het besturingssysteem van jouw computer en de pagina die je bezoekt. Dat gebeurt dus ook op onze website.

Website-account 

Als je een account op onze website hebt aangemaakt, dan kun je daarmee o.a. films op je watchlist zetten, je gemaakte reserveringen bekijken en beheren, je filmagenda-voorkeuren instellen en je abonnement beheren. Om een account aan te maken vragen we je om je e-mailadres. Dit e-mailadres kun je koppelen aan je Cinevillepas, zodat je bezoekgeschiedenis automatisch in je account verschijnt.

Daarnaast slaan we op hoe je onze website gebruikt, bijvoorbeeld welke pagina’s je bezoekt en welke films je op je watchlist zet, zodat we de gebruikservaring kunnen optimaliseren en je eventueel persoonlijke tips kunnen geven.

Nieuwsbrieven 

Als je je daarvoor hebt aangemeld maken we gebruik van het e-mailadres en de voornaam die je hebt opgegeven voor het sturen van nieuwsbrieven en aanbiedingen. Als je een nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je je onder aan elke mail afmelden.

Contact 

Als je contact opneemt met onze klantenservice omdat je een vraag, opmerking of klacht hebt, dan slaan we jouw contactgegevens en jouw bericht op. De informatie die op deze wijze wordt verzameld, wordt gebruikt voor het goed kunnen afhandelen van jouw vraag of klacht en voor algemene statistieken.

Google Analytics

Voor het verzamelen van webstatistieken over het gebruik en bezoek van www.cineville.nl maken we gebruik van Google Analytics. Google Analytics plaatst een permanente cookie op jouw computer/apparaat zodat jouw gebruik van onze website wordt geregistreerd. Deze gegevens worden vervolgens door Google Analytics geanalyseerd en de resultaten hiervan worden aan ons verstrekt. Op die manier krijgen we inzicht in de wijze waarop onze website wordt gebruikt en kunnen we aan de hand van die gegevens de gebruikerservaring verbeteren.

We delen geen persoonsgegevens met Google en Google kan de bezoek-informatie niet gebruiken voor andere Google-diensten.

Wat zijn cookies en hoe gebruiken we ze?

Bij jouw bezoek aan onze website vragen we je toestemming om cookies op jouw computer te plaatsen, en kan toegang tot die cookies worden verkregen. Cookies zijn kleine stukjes (tekst)informatie die een server naar de applicatie of browser stuurt met de bedoeling dat deze applicatie of browser de informatie bij een volgend bezoek weer naar de server terug zal sturen.

Cookies van Cineville 

Als je onze website gebruikt, plaatsen we cookies. Voor sommige cookies hebben we jouw toestemming nodig. We plaatsen technische cookies die nodig zijn om je bijvoorbeeld automatisch in te laten loggen en je voorkeuren (zoals je favoriete filmtheaters) te onthouden. Ook gebruiken we tracking cookies om te kunnen zien of je onze website al eens eerder hebt bezocht en om je gericht te kunnen bereiken via advertenties op andere websites. Daarnaast maakt Cineville gebruik van zogenaamde sessie-cookies. Deze cookies worden verwijderd zodra je je gebruik van onze website beëindigt. Cineville kan met behulp van deze gegevens de website aanpassen aan jouw behoeftes.

Meer informatie over cookies en het beheren van jouw voorkeuren vindt je in ons cookiebeleid.

Blokkeren cookies 

Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens je volgende bezoek aan onze website geen cookies ontvangt. In dat geval kan het echter gebeuren dat je niet van alle mogelijkheden van onze website gebruik kunt maken of dat je geen toegang hebt tot (onderdelen van) de website.

Voor welke doeleinden zal Cineville informatie over jou gebruiken?

  • Voor de uitvoer van het Cinevillepas-abonnement;
  • Om films aan je aan te bevelen op basis van eerder bezoekgedrag en interesses;
  • Om marketingacties voor Cineville te kunnen doen;
  • Om geanonimiseerde statistische gegevens op te stellen;
  • Om onze website en systemen te beveiligen, aan te passen en te verbeteren.

Gebruik door derden 

Zonder jouw expliciete toestemming zullen wij jouw persoonsgegevens niet aan derde partijen verstrekken voor direct-marketingdoeleinden. Via ons kunnen derde partijen jou dus nooit aanbiedingen doen die niet over Cineville gaan.

Natuurlijk hopen we dat steeds meer mensen filmliefhebber worden. Om nieuwe mensen te bereiken, maken wij daarom gebruik van de (marketing)diensten van derden, zoals bijvoorbeeld Facebook.

Cineville kan jouw gegevens alleen verstrekken aan derden als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven met betrekking tot een bepaalde derde. Bijvoorbeeld als je via ons hebt aangegeven een abonnement te willen op de nieuwsbrief van een filmtheater bij jou in de buurt of als je via een advertentie op onze website op de website van een derde partij komt.

Ten slotte kunnen we jouw gegevens aan een derde verstrekken indien zij daartoe op basis van wet- en/of regelgeving verplicht is, zij daartoe genoodzaakt is als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval zij dat noodzakelijk acht ter bescherming van haar eigen rechten.

Categorieën van ontvangers van gegevens: 

Betalingsprovider (Buckaroo)
Hostingpartijen (Google, Amazon, ElasticSearch, MLab)
E-mail-providers (Helpscout, Mailchimp)
Analyse-tools (Google Analytics, Hotjar)
Partners (Filmtheaters, distributeurs)

Op welke wijze beschermen wij jouw persoonlijke informatie?

Cineville neemt verschillende passende technische en organisatorische maatregelen om jouw (persoons-)gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Bewaartermijn 

We bewaren je gegevens zo lang als dat noodzakelijk is en zo kort mogelijk. Hoe lang we precies gegevens bewaren is afhankelijk van de aard van de gegevens en waarvoor ze worden verwerkt.

Tijdens de duur van je Cinevillepas-abonnement worden je persoonsgegevens in ieder geval zolang je abonnement actief is bewaard. Een factuur bewaren wij tot zeven jaar na de factuurdatum, dat moet namelijk van de Belastingdienst.

Na afloop van je abonnement worden je persoonsgegevens na 6 maanden verwijderd of geanonimiseerd. Anonimiseren houdt in dat je persoonsgegevens worden ontdaan van alle identificerende kenmerken. Wat overblijft zijn statistische gegevens die op geen enkele manier meer aan jou als persoon kunnen worden gekoppeld.

Deze statistische gegevens zijn voor ons van belang omdat we zo inzicht kunnen krijgen in het gebruik van onze diensten en de Cinevillepas. Ook hebben we deze gegevens nodig om de filmtheaters en distributeurs voor het filmbezoek te kunnen betalen.

Mocht je jouw persoonsgegevens sneller dan 6 maanden na afloop van je abonnement willen laten verwijderen of anonimiseren, dan kan dat natuurlijk. Stuur hiervoor een mailtje naar  klantenservice@cineville.nl.

Inzien, wijzigen, verbeteren of verwijderen van jouw gegevens

Als je wil weten welke gegevens wij van je hebben vastgelegd of als je gegevens wil wijzigen, dan heb je het recht om dat te doen. Daarvoor dien je contact met ons op te nemen via klantenservice@cineville.nl. Dan zullen we binnen vier weken (maar doorgaans sneller) op jouw verzoek reageren.

Als je op grond van het overzicht informatie wil laten corrigeren, aanvullen, verwijderen of afschermen, kun je daarvoor een nieuw verzoek sturen aan het hierboven vermelde adres. Cineville zal ook binnen vier weken op dit verzoek reageren. Als Cineville besluit jouw verzoek niet uit te voeren, zullen we aangeven waarom we dat niet doen.

Verwijderen van gegevens 

Je kunt je Cinevillepas eenvoudig opzeggen via onze website. Als je al je gegevens wil laten verwijderen, dan kan dat door een e-mail te sturen naar klantenservice@cineville.nl. Dan zullen we al jouw persoonlijke informatie verwijderen, voor zover de wet ons dat toe staat.

Identiteitsontrole 

Om er zeker van te zijn dat de informatie die je opvraagt of wijzigt ook echt bij jou hoort, kunnen we je vragen om een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. We verzoeken je dan om het op jouw legitimatiebewijs afgebeelde BSN-nummer onleesbaar en jouw pasfoto onherkenbaar te maken. We zullen deze kopie legitimatie na de afhandeling van je verzoek verwijderen.

Klachten 

Als je het niet eens bent met het gebruik van jouw persoonsgegevens door Cineville, dan kan je dat aan ons laten weten en dan proberen we samen tot een oplossing te komen. Maar je hebt natuurlijk ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, hiervoor verwijzen we je naar hun website: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Doorgifte naar landen buiten de EU

We hebben de servers waarvan wij gebruik maken in Europa staan. Om technische of operationele redenen kan het toch nodig zijn dat jouw gegevens worden doorgegeven (naar servers van) aan Cineville gelieerde ondernemingen in de Verenigde Staten. We proberen zo veel mogelijk samen te werken met Europese partijen en anders in ieder geval met partijen die voldoen aan het zogeheten EU-U.S. Privacy Shield Framework, die veiligheid en privacy hoog in het vaandel hebben staan.

Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt via onze website (klantenservice.cineville.nl). Mocht je nog vragen hebben over dit Privacy Statement dan kun je via klantenservice@cineville.nl contact met ons opnemen.

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact met ons op Neem contact met ons op