Kan ik met mijn Cinevillepas online filmkaartjes reserveren of kopen?

Bij de meeste filmtheaters kan je vooraf een kaartje reserveren. Als je in de agenda een voorstelling kiest en vervolgens op de filmpagina aan de rechterkant op 'Ticketinfo' klikt, zie je hoe je voor die specifieke voorstelling kan reserveren. Deze informatie vind je ook op de pagina van het filmtheater.

Online reserveren
Als Cineville-lid kun je bij steeds meer filmtheaters online een kaartje reserveren. Je herkent deze filmtheaters aan de 'Direct Reserveren'-knop in de agenda. Op de website van het filmtheater kan je bij het bestellen van kaarten aangeven dat je een Cinevillepas hebt. Dit bevestig je door je pasnummer in te vullen. Als het mogelijk is om met jouw pas een reservering te maken ben je vervolgens gegarandeerd van een stoel. Wel moet je je kaartje nog afhalen in het filmtheater. Dit kan vanaf 90 minuten tot uiterlijk 30 of 15 minuten voor het begin van de voorstelling. Per filmtheater kan de ophaaltijd verschillen. Als je je kaartje niet op tijd ophaalt dan komt je stoel te vervallen. Je kunt maximaal 5 reserveringen tegelijk hebben als Cineviller.

Controle bij het maken van de reservering
Bij het maken van de reservering wordt gecontroleerd of je een geldige pas hebt én of je niet al een andere reservering op hetzelfde tijdstip hebt. Als dat het geval is moet je eerst de andere reservering annuleren voordat je een nieuwe reservering kan maken.

Annuleren
Als je een reservering niet kan of wil gebruiken dan willen je je vragen je reservering op tijd te annuleren. Zo weet het filmtheater waar het aan toe is en maak je een plekje vrij voor een andere filmliefhebber. Kom je de reservering niet ophalen en heb je deze ook niet geannuleerd, dan worden je mogelijkheden om te reserveren in de toekomst mogelijk beperkt. We zullen je hiervoor waarschuwen per e-mail.

Annuleren kan via de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen van het filmtheater. Als je deze mail niet ontvangen hebt kun je contact opnemen met het filmtheater, Cineville kan de reservering niet voor je annuleren. Alleen de hoofdboeker van de reservering kan deze annuleren, ook als deze voor andere pashouders heeft gereserveerd.

Kan ik voor andere Cineville-leden reserveren?
Ja, het is mogelijk om voor andere Cinevillers te reserveren. Daarvoor heb je wel de pasnummers van je medebezoekers nodig. Ook kun je in dezelfde bestelling kaarten kopen voor bezoekers zonder pas, daarvoor betaal je dan via iDeal een bedrag.

Overzicht van reserveringen
Op cineville.nl vind je onder je account een overzicht van je reserveringen. Dit overzicht is nog niet compleet omdat niet alle filmtheaters gekoppeld zijn aan het reserveringssysteem van Cineville. In de toekomst zullen steeds meer filmtheaters aan het overzicht worden toegevoegd.