Ik heb een Cineville Opstartpas gekocht in een filmtheater - wat nu?

Wat is de Cineville Opstartpas?

For English see this page.
Let op: de Cineville Opstartpas is tijdelijk niet verkrijgbaar.

Aan de kassa van ruim 20 Cineville-filmtheaters kun je voor € 19,95 een Cineville Opstartpas kopen. Met deze Opstartpas kun je direct naar de film. Op de pas staat een tegoed van twee filmbezoeken. Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van je pas moet je de Opstartpas online activeren, via www.cineville.nl/activeren - hierna ontvang je je persoonlijke Cinevillepas binnen 5 werkdagen thuis. Je Opstartpas kun je in de tussentijd (na activeren) onbeperkt te gebruiken in alle filmtheaters van Cineville.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de Cineville Opstartpas

 1. Wat moet ik aan de kassa betalen?
  Je betaalt € 19,95 aan de kassa, daarna kun je meteen gebruik maken van je Cineville Opstartpas.
 2. Kan ik dan 1 maand lang onbeperkt naar de film?
  Op je Cineville Opstartpas staat een tegoed van 2 filmbezoeken - na deze 2 bezoeken moet je je pas online activeren op www.cineville.nl/activeren (met de barcode op je Cineville Opstartpas) om je pas om te zetten in een persoonlijke Cinevillepas. Daar vul je je naam- en adresgegevens in, upload je een foto voor op je eigen Cinevillepas, en doe je een iDeal-betaling van 1 cent, zodat Cineville je rekeninggegevens kan controleren en het abonnementsgeld de volgende keren via automatische incasso zal verlopen. Nu is je Cineville-abonnement geactiveerd. Je Cineville Opstartpas is na online activatie direct onbeperkt te gebruiken, en nog 3 weken geldig. Binnen 5 werkdagen ontvang je je eigen Cinevillepas per post thuis.
 3. Kan ik de Cineville Opstartpas alleen gebruiken in het filmtheater waar ik 'm kocht?
  Nee, je kunt ermee naar de film bij alle aangesloten filmtheaters (ruim 40 locaties door heel Nederland, zie ook cineville.nl/theaters). 
 4. Als ik de Cineville Opstartpas aanschaf, zit ik dan meteen aan een abonnement vast?
  Nee, met het aanschaffen van de Opstartpas voor € 19,95 koop je eigenlijk 1 maand Cineville (met een tegoed van 2 filmbezoeken). Pas na het online activeren en met het accepteren van de algemene voorwaarden, sluit je het daadwerkelijke abonnement af en wordt je pas omgezet in een Cinevillepas voor onbeperkt filmbezoek.
 5. Hoe lang ga ik dan een Cineville-abonnement aan?
  Je sluit een Cineville-abonnement altijd voor 4 maanden af, dus na de 1e maand die je aan de kassa betaalt, volgen er nog minimaal 3 automatische incasso’s. Daarna kun je ‘m per maand opzeggen.
 6. Kan ik de Opstartpas ook cadeau geven aan iemand anders?
  Daarvoor is de Cineville Opstartpas niet bedoeld (de pas is bijv. meteen actief na aanschaf, en er staan 2 filmbezoeken op, hierna moet ‘ie worden geactiveerd). Maar mocht je‘m toch cadeau willen geven, dan kan dit natuurlijk wel. Let er dan op dat het e-mailadres van jou als gever wordt ingevuld bij de aanschaf aan de kassa - de gever krijgt dan een e-mail van ons waarmee de Opstartpas kan worden geactiveerd (bij het activeren kunnen alle persoonsgegevens van de cadeau-ontvanger worden ingevuld).
 7. Ik heb een Cineville Opstartpas gekocht, maar ik ben m per ongeluk vergeten. Ik heb wel de barcode, kan ik dan toch naar de film?
  Nee, dit kan niet helaas. Je kunt alleen met de fysieke Cineville Opstartpas naar de film. Dit doen we om fraude te voorkomen.
 8. Kan ik reserveren voor een film met mijn Opstartpas?
  Als je telefonisch of per mail kunt reserveren bij een filmtheater, kan dat ook met je Opstartpas. Online reserveren met je Opstartpas vanuit de Cineville-agenda is niet mogelijk, maar kan wel zodra je je persoonlijke Cinevillepas thuis hebt ontvangen - dat is binnen 5 werkdagen na het activeren van je pas.
 9. Waar kan ik de Cineville Opstarpas kopen?
  Alkmaar: Filmhuis Alkmaar
  Amsterdam: FilmHallen, The Movies, LAB111, EYE, Studio K, FC Hyena, Cinecenter
  Amstelveen: VU Griffioen
  Castricum: Corso
  Diemen: De Omval
  Dordrecht: The Movies
  Groningen: Groninger Forum
  Haarlem: Filmschuur
  Leiden: Trianon, Kijkhuis
  Rotterdam: KINO, Cinerama, LantarenVenster
  Utrecht: 't Hoogt, Louis Hartlooper Complex
  Wageningen: Heerenstraat Theater